Tillbaka Tillbaka

Köpguide

Köpguide
Se allt

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar
Se allt

FAQ - Vanliga frågor

FAQ - Vanliga frågor
Se allt

Lugn och ro i köket - en lyx värt att investera i

Köksfläkten har aldrig varit så användarvänlig som nu. Nortberg presenterar det helt innovativa Super Silent-systemet. Även under det mest intensiva arbetet kan du knappast höra köksfläkten.
Få reda på mer
1 Takfläkt
Den tar över rollen av en traditionell motor, som i ett vanligt system fungerar precis ovanför användarnas huvuden, dvs. i spiskåpan. Nortberg-fläktar är ett brett sortiment av pålitliga produkter i olika storlekar , skräddarsydda efter användarens behov.
2Genomföring
Den låter dig kombinera ett revolutionerande system till en sammanhängande, säker och effektiv helhet. Både genomföring och dess färg kan passa perfekt till alla tak.
3Spiskåpa utan motor
Dess utseende skiljer sig inte från traditionella modeller, vars val är stort. Erbjudandet inkluderar vägg, skåp, tak och underskåp. Alla modeller i detta kan utrustas med Super Silent-systemet.

Laga mat och koppla av i ett supertyst kök

Vi presenterar en absolut nyhet på den svenska marknaden, en revolutionerande lösning för köksventilation. Super Silent-systemet säkerställer avlägsnande av onödiga ångor utan att onödigt ljud kommer från en traditionell köksfläkt Ett helt tyst kök är möjligt tack vare kombinationen av två element - en spiskåpa utan inbyggd motor och takfläkt. Driften av enheten sker därför utanför köket. Så vi kan säga adjö till alla irriterande ljud för gott och vila i ett mysigt, ljudlöst kök.
SE ALLA SPISKÅPOR
vs
Vanlig kök
TYST
40% tystare drift av spiskåpan
Effektiv
Över 800 m³/h kapacitet
Ekologisk
Låg energiförbrukning
Spiskåpa
– traditionell lösning
Spiskåpa med fläkt på taket – super-silent

Nortberg Super Silent System


- Varför?
 • En unik metod som garanterar maximal komfort vid användning av den ljudlösa spiskåpan
 • Problemfri och mycket enkel installation av systemet i alla enfamiljshus. Det är också möjligt att modernisera den traditionella köksventilation med Super Silent-systemet
 • Maximal verkningsgrad garanteras av takfläktens utmärkta effektivitet
 • Enkel styrning av systemet - användaren kommer inte att märka någon skillnad för att starta ventilationen, eftersom spiskåpan med takfläkten bildar en integrerad helhet
 • En universell lösning som kan anpassas till ventilationsrörets storlek och vilken typ av takpanna som helst, även i en tegelkanal

3 element i ett tyst kök

Spiskåpa utan motor
Dess utseende skiljer sig inte från traditionella modeller, vars val är stort. Erbjudandet inkluderar vägg, skåp, tak och underskåp. Alla modeller i detta kan utrustas med Super Silent-systemet.
Genomföring
Den låter dig kombinera ett revolutionerande system till en sammanhängande, säker och effektiv helhet. Både genomföring och dess färg kan passa perfekt till alla tak.
Takfläkt
Den tar över rollen av en traditionell motor, som i ett vanligt system fungerar precis ovanför användarnas huvuden, dvs. i spiskåpan. Nortberg-fläktar är ett brett sortiment av pålitliga produkter i olika storlekar , skräddarsydda efter användarens behov.
Vanliga frågor
Läs mer  
Installation av Nortberg Super Silient produkter
Läs mer  
Nortberg Super Silent
- hur fungerar det
Läs mer  
Vanliga frågor
Måste jag välja spiskåpan direkt när jag väljer Nortberg Super Silent-kit?

Nej det behöver du inte. Det räcker att definiera typ av spiskåpa - om den kommer att vara en frihängande, väggmonterad, underskåps eller takintegrerad. Detta behövs för att välja rätt motor styrka. Först senare kan du välja en specifik spiskåpa.

Vad ska kabel arean vara som ska ansluta motor till spiskåpan?

Det ideala kabeltvärsnittet för att ansluta motor är 3x1,5 mm.

Jak należy prawidłowo montować przewód wentylacyjny w systemie Nortberg Super Silent?

Först och främst skall du vara uppmärksam på ventilationsrörets diameter. Den får inte vara mindre än 125 mm. Den idealiska diametern är 160 mm. Det är viktigt att under installationen undvika tvära böjar i ventilations rören och leda den så rakt som det är möjligt från takfoten till spiskåpan. Böjar är mest känsliga i övergångarna och rundade böjar är nödvändiga. Tvära böjar hindrar luftflödet och minskar systemets effektivitet.

Jag tänker installera ett Nortberg Super Silent-kit hemma, men jag är inte säker på om en traditionell lösning kan eftermonteras?

Under alla omständigheter, förutsatt att köket har två ventilationskanaler eller om det är möjligt att leda ut dem. En behövs för att ansluta kanalerna från spiskåpan, och den andra är för allmän ventilation av köket. Om du vill byta ut spiskåpan samtidigt är det bäst att köpa den som är utformad för ett tyst kök, dvs utan en inbyggd motor. ​​Vill du behålla spiskåpan med motor måste den anslutas till en separat ventilationskanal. Sedan kan vi ta bort motorn i spiskåpan och montera denna motor tillsammans med takgenomföring. Motor regleras med en separat varvtalsregulator, som också kan köpas i vårt företag.

Är en takfläkt en lösning i flera år? Vad är dess livstid?

Takfläkten är en utmärkt lösning för dem som uppskattar solida lösningar under många år. Nortberg-takfläktar har en livslängd på 15 till 20 år.

Kan spiskåpan med Super Silent-systemet användas i en flerfamiljshus?

Tyvärr inte. Super-Silent kan installeras i enfamiljshus eller på platser där ventilationskanaler för köksfläkten är separerade.

Installation av Nordberg Super Silent -System produkter

Korrekt montage är en garanti för framgång och fördelarna med Nordnerg Super Silent -System  Detta är en uppgift som är värt att anförtro till en behörig montör, även om den inte är för komplicerad.

Systemet består av tre grundläggande element: en motorfri kökskåpa, en takfläkt och en ventilationskanal som förbinder de andra komponenterna med varandra. Både takfläkten och kökskåpan kan väljas från en omfattande produktkatalog och de som passar oss både ur funktionell och visuell synvinkel.

För att ett Nordberg Super Silent -System ska fungera korrekt måste först en ordentlig ventilationskanal installeras. Det finns några enkla regler att komma ihåg.

Låt oss först och främst vara uppmärksamma på ventilationsrörets diameter. Det får inte vara mindre än 125 mm. Den idealiska diametern är 160 mm. Det är viktigare är att ventilations kanalen har så få böjar så möjligt hela vägen mellan kökskåpan och köksfläkten på taket. Ställen där böjar inte går att undvika är de mest känsliga övergångarna och de rundade böjningarna nödvändiga. Skarpa böjar hindrar det fria luftflödet och minskar systemets effektivitet.  Den rekommenderade kabel arean på kabeln som förbinder kökskåpan med takfläkten är 3x1,5 mm.

Det tysta köket – en ny kvalitetsstandard

Ett hus som är vänlig för invånarna, smakfullt, praktiskt och extremt bekväm - detta har varit  tanken bakom vårt företag från början. Vi är först på den svenska marknaden som introducerar denna innovativa och otroligt praktiska lösning - Nortberg Super Silent System. Dags för en revolution. Köksfläktar, även av den senaste generationen och av högsta kvalitet, kan inte matcha Nordberg Super Silent -System som vi erbjuder. Denna lösning har redan varit älskad av många familjer runt om i världen, så det är dags att introducera den och implementera den också i svenska hem.

Nordberg Super Silent -System låter dig nästan helt eliminera bullret om man jämför  den med  traditionella köksfläktar. Kökskåpan som används i detta system har ingen motor som avger irriterande ljud som inte kan reduceras helt och hållet även i de bästa köksfläktar.
 Hur fungerar det? Ångorna som samlas upp i köket släpps ut genom en ventilationskanal till takfläkten på husets tak. På detta sätt utför takfläkten i Nordberg Super Silent -System samma arbete som en traditionell köksfläkt. Det enda som finns kvar i köket är kökskåpan och varvtalsregulator.

Reducerad Ljudnivå till ett minimum är inte den enda fördelen med ett tyst kök. Som du kan förstå, gör undertrycket som genereras längs hela i ventilationskanalen gör att utsugningskraften för förorenad luft är mycket större än i fallet med en traditionell lösning.

Den stora fördelen med Nordberg Super Silent -System är att systemet inte begränsar valet av kökskåpa. Vi kan fortfarande välja mellan olika typer av kökskåpor och anpassa dem efter våra behov. Nordberg Super Silent-system kan installeras i vägg-, skåp-, tak- och frihängande kökskåpor  Ur valet av en specifik modell är lika stort som för köksfläktar med motor, så att vi enkelt kan matcha dem med inredningen. Situationen är liknande med takfläkten. Vi erbjuder det i olika kraftalternativ (N120, N190, N220) och vi kan matcha färgen till  takmaterialet. Hela systemet är consistent med varandra och därmed estetisk, enkel att installera och mycket hållbar.

Mer ekonomiskt och i harmoni med miljön bland det stora utbudet av takfläktar rekommenderar vi särskilt NS-takfläkten. Detta är en energibesparande produkt som är ännu mer effektiv och ekonomisk än en traditionell fläkt.

Energiförbrukningen för en NS-takfläkt är så mycket som 40 till 60 procent mindre än för fläktar med växelströmsmotor. De är idealiska för enheter där spänningsstandarden är 0-10 V.

Kontakta
vår rådgivare

Varför Nortberg?

 • Silent Home
  Snabb
  och säker frakt
 • Silent Home
  En produkt direkt
  från tillverkaren
 • Silent Home
  Kvalitetsgaranti
 • Silent Home
  Garantiservice efter garantin